15 weetjes over bbq-en

15 weetjes over barbecuen die jij nog niet wist!

Barbecueën wordt wereldwijd beoefend en elk land heeft zijn eigen unieke barbecuestijlen en -technieken. Van de Kansas City BBQ-hoofdstad tot de Texas-stijl met langzaam gerookt rundvlees en de Carolina-streek met varkensvlees en azijnachtige saus, er is voor elk wat wils. Bekijk ook eens ons aanbod aan barbecue spullen.

Inhoudsopgave
 1. De oorsprong van barbecueën
 2. Het oudste bewijs van barbecueën
 3. De grootste barbecue ter wereld
 4. Het verschil tussen barbecueën en grillen
 5. Kansas City, de barbecue hoofdstad van de VS
 6. Texas-stijl barbecue met rundvlees
 7. Carolina-stijl barbecue met varkensvlees en azijnachtige saus
 8. Memphis-stijl barbecue met varkensvlees en zoete tomatensaus
 9. Barbecuetradities over de hele wereld
 10. Wat is een barbecuepitmaster?
 11. Houtskool versus houtskoolbriketten
 12. Voordelen van gasbarbecues
 13. Elektrische barbecues als handige optie
 14. Marineren voor extra smaak
 15. Het gebruik van rubs voor smaakvolle resultaten
 1. Barbecueën wordt al duizenden jaren gedaan en de term "barbecue" is afgeleid van het Taino-woord "barbacoa".
  Barbecueën heeft een lange geschiedenis en wordt al duizenden jaren beoefend. Het woord "barbecue" is afgeleid van het Taino-woord "barbacoa", dat verwijst naar een houten structuur waarop vlees werd geroosterd.

 2. Het oudste bewijs van barbecueën is gevonden in grotten in Zuid-Afrika, waar resten zijn ontdekt van verkoold vlees dat meer dan een miljoen jaar oud is.

  Archeologen hebben in grotten in Zuid-Afrika sporen van verkoold vlees ontdekt die meer dan een miljoen jaar oud zijn. Dit bewijst dat barbecueën al in een zeer vroeg stadium van de menselijke geschiedenis werd beoefend. 

  verbrand vlees
 3. De grootste barbecue ter wereld vond plaats in 2014 in Uruguay, waar meer dan 13.000 mensen betrokken waren.
  In 2014 werd in Uruguay de grootste barbecue ter wereld gehouden. Meer dan 13.000 mensen werkten samen om een enorme hoeveelheid vlees te bereiden en te delen, wat resulteerde in een indrukwekkende culinaire prestatie.

 4. In de Verenigde Staten is het gebruik van de termen "barbecue" en "grillen" vaak door elkaar gehaald, maar er is een verschil. Barbecueën impliceert het koken van vlees op een langzame, indirecte manier, terwijl grillen een snellere, directe kookmethode is.
  Hoewel de termen "barbecue" en "grillen" in de Verenigde Staten vaak door elkaar worden gebruikt, is er een onderscheid. Barbecueën verwijst naar het langzaam garen van vlees op een indirecte warmtebron, terwijl grillen verwijst naar een snellere kookmethode direct boven de warmtebron.

 5. Kansas City staat bekend als de barbecuehoofdstad van de Verenigde Staten vanwege de rijke barbecuetraditie en de grote verscheidenheid aan barbecuestijlen.
  Kansas City heeft een reputatie als de barbecuehoofdstad van de Verenigde Staten. De stad staat bekend om zijn rijke barbecuetraditie en de diversiteit aan barbecuestijlen, waarbij zowel varkensvlees als rundvlees veelvoorkomend zijn.

 6. Texas-stijl barbecue omvat meestal rundvlees, zoals brisket en ribben, gekruid met een droge rub en langzaam gerookt boven eikenhout.
  Texas-stijl barbecue richt zich voornamelijk op rundvlees, zoals brisket en ribben. Het vlees wordt op smaak gebracht met een droge rub en vervolgens langzaam gerookt boven eikenhout, wat resulteert in sappig en mals vlees met een kenmerkende smaak.
  brisket op een bbq
 7. In de regio Carolina worden varkensschouders en varkensribben vaak gebruikt voor barbecue, en de saus heeft een karakteristieke azijnachtige smaak.
  In de Carolina-streek zijn varkensschouders en varkensribben populair voor barbecuegerechten. De saus die wordt gebruikt, staat bekend om zijn azijnachtige smaak, waardoor het vlees een unieke smaak krijgt.

 8. Memphis-style barbecue is bekend om zijn gebruik van varkensvlees, meestal spareribs, en zoete, dikke tomatensaus.
  Memphis-stijl barbecue staat bekend om het gebruik van varkensvlees, met name spareribs. De saus die wordt gebruikt, is een zoete, dikke tomatensaus die het vlees bedekt en een zoete en hartige smaak geeft.

 9. Barbecueën wordt over de hele wereld beoefend en elk land heeft zijn eigen unieke stijlen en technieken.
  Barbecueën is een wereldwijd fenomeen en elk land heeft zijn eigen unieke barbecuestijlen en -technieken. Of het nu gaat om Argentijnse asado, Koreaanse barbecue of Australische barbecues, elk land heeft zijn eigen tradities en smaken.
  barbecuen
 10. Een "barbecuepitmaster" is iemand die bedreven is in het bereiden van barbecue en de kunst van het langzaam roken beheerst.
  Een barbecuepitmaster is een expert in het bereiden van barbecuegerechten en heeft vaardigheden ontwikkeld in het beheersen van de kunst van het langzaam roken van vlees. Ze weten hoe ze de juiste temperaturen kunnen handhaven en smaakvolle resultaten kunnen bereiken.

 11. Houtskoolbarbecues kunnen zowel briketten als houtskoolblokken gebruiken als brandstof, elk met zijn eigen kenmerken en smaak.
  Houtskoolbarbecues kunnen worden gestookt met zowel houtskoolbriketten als houtskoolblokken. Beide hebben hun eigen kenmerken en smaken, waardoor je verschillende resultaten kunt bereiken bij het barbecueën.

 12. Gasbarbecues bieden het gemak van snel opwarmen en nauwkeurige temperatuurregeling.
  Gasbarbecues zijn populair vanwege het gemak van snel opwarmen en nauwkeurige temperatuurregeling. Met een gasbarbecue kun je de gewenste temperatuur snel bereiken en nauwkeurig handhaven tijdens het barbecueën.

 13. Elektrische barbecues zijn handig voor gebruik op balkons of plaatsen waar open vuur niet is toegestaan.
  Elektrische barbecues zijn een handige optie voor gebruik op balkons of plaatsen waar open vuur niet is toegestaan. Ze werken op elektriciteit en bieden een veilige en handige manier om binnen of buiten te barbecueën.

 14. Marineren is een populaire techniek voor het toevoegen van smaak aan vlees voordat het op de barbecue wordt bereid.
  Marineren is een veelgebruikte techniek waarbij vlees wordt gemarineerd in een mengsel van olie, kruiden, specerijen en zuren zoals citroen- of limoensap. Dit helpt bij het toevoegen van smaak en het mals maken van het vlees voordat het op de barbecue wordt bereid.

 15. Een "rub" is een mengsel van kruiden, specerijen en soms suiker dat op het vlees wordt gewreven om smaak toe te voegen voordat het wordt gegrild of gerookt.
  Een rub is een droge mix van kruiden, specerijen en soms suiker die op het vlees wordt gewreven voordat het op de barbecue wordt bereid. Het helpt bij het creëren van een smaakvolle korst op het vlees en voegt aroma en smaak toe tijdens het grillen of roken.

Heb je nou geen barbecue in je bezit maar wil je wel een mooie bbq? Neem dan eens een kijkje bij een van onze barbecues en heaters. Geniet van jouw bbq zomer!

Terug naar blog